Uleåborg 1881 - Oulu Ravintolahaku.com

Uleåborg 1881 – Oulu 5/5 (1)

Skandinaavinen / Suomalainen / Fine Dining ravintola Uleåborg 1881


Avoinna: Ma-To 17-23, Pe-La 17-24
Hintataso: Korkea (n.30-40€/pääruoka)
Yhteystiedot: Aittatori 4-5, 90100 Oulu / Puh. +358 8 88 111 88


MENU / Kotisivu


Ravintolan esittely

”Ravintola Uleåborg 1881 on vuodesta 2003 alkaen kulkenut globaalin gastronomian pyöröovista unohtamatta makuja, jotka ovat Perämerenrannoille kotiutuneet ja muuttuneet osaksi alueen identiteettiä jo paljon paljon ennen kuin haaveilimme puhuvamme noilla langattomilla taskuunmahtuvilla laitteilla.

Tekemisissämme emme ole puritaanisesti tuijotelleet vain oman maan mansikoita vaan olemme myös maistaneet muun maailman mustikoita, ja todenneet että manner-eurooppalainen pitkät perinteet omaava jalo keittämisen taito ja pohjoisskandinaavinen makumaailma olkoon kompassinamme kun purjehdimme reseptien valtamerillä.

Kotisatamaan on ollut aina mukava palata; vastaan ovat leijailleet upeat tuoksut, ja turvallisuuden tunne.  Se kun olemme havainneet ja ymmärtäneet että perinteet eivät ole meille itseisarvo vaan ne ovat meissä läsnä, on antanut meille hyvän fiiliksen ja varmuuden.

Vaikka maailma muuttuu, 2000 -luvun kesinä pohjoisen yöt ovat edelleen valoisat, ja intensiiviset maut jotka syntyvät metsissä, pelloilla ja vesissä löytävät sadonkorjuun jälkeen paikkansa makujen palapeliin kuten makasiiniemme rakentamisvuonna 1881. Edellämainittuna vuotena hirsirakentamisen ammattilaiset kaiversivat  puumerkkinsä makasiiniemme hirsiin työnsä takeeksi, samoin mekin tänä päivänä koemme että tekemisellä täytyy olla allekirjoitus ja kasvot.” – Uleåborg 1881Obelix (Hyvinkää) Ravintolahaku.comElintarvikevalvontavirasto