E. Ekblom - Turku Ravintolahaku.com

E. Ekblom – Turku 5/5 (1)

Eurooppalainen ravintola E. Ekblom


Avoinna: Ke-Pe 17-01, La 15-01
Hintataso: Korkea (n.30€ / annos)
Yhteystiedot: Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku / Puh. 02 536 9445


MENU / Kotisivu


Ravintolan esittely

”Aurajoen paraatipaikalla, Kirjastosillan syleilyssä sijaitsee ajan saatossa elegantiksi kuoriutunut kortteliravintola E. Ekblom. Rouheammin koko kansan konstailematon kantapaikka, jossa tarjoillaan huolella valikoiduista raaka-aineista syntyviä herkullisia hetkiä – rehellisellä ammattitaidolla valmistettuna.

ASTETTA HERKULLISEMPI HISTORIA

E. Ekblomissa modernit maut kohtaavat historian kiinnostavat kerrokset. Meillä kauhat heiluvat rennolla ranteella ja kattilat kolisevat kilpaa iloisen illanvieton kanssa. Me olemme valmiita nauttimaan tänään, inspiroitumaan siitä, mitä sesongin sadolla ja raaka-aineilla on tarjota. Tunne itsesi tervetulleeksi – ja tule iloitsemaan kanssamme tässä hetkessä!

Tiesitkö, että ravintolamme nimi on lainattu kelloseppä Elias Ekblomilta? Kyseisellä herrasmiehellä oli silmää jo 1840-luvulla upealle jokirantatontille. Ekblomin piti ensin itse asuttaa Kalastajankadun kivitalo, mutta suunnitelmat muuttuivat. Lopputulos oli komea tanssiravintola, jonka yhteydessä toimi myös Hotel Du Nord.

Sittemmin monitoimitalossa on painettu Turun Sanomia, ja pidetty juhlasalissa Turun Kauppaseuran biljardi-iltoja. Se on myös toiminut kaupungin puhelinlaitoksena sekä lastenneuvolana, jonka perintönä syntyi keväällä 2011 Tilausravintola Neuvolansali. ” – E. EkblomElintarvikevalvontavirasto